Deze lessen gaan weer van start vanaf 10 januari 2024!


Algemeen

GymDe gymnastieklessen zijn voor kinderen van 1,5 tot 12 jaar en zijn opgedeeld in de volgende groepen. Peutergym, Kleutergym, Meisjesgym/Jongensgym. In de lessen wordt ook gekeken of er kinderen zijn die door hun prestaties in gymnastiek aanleg hebben voor turnen.

De gymnastiek lessen bestaan uit velerlei activiteiten. Er worden spelletjes gedaan, er wordt een gymnastiekles besteed aan turnvormen en weer een andere keer worden circusachtige activiteiten ontplooid, of er wordt aandacht besteed aan een andere beweegsport.

Meestal wordt in een les gewerkt met drie of vier stationnetjes. Bij ieder station is een groep kinderen aan het spelen. Na een tijdje wordt er gewisseld van station, zodat aan het eind alle kinderen bij elk station zijn geweest.

Wij noemen het met opzet spelen, omdat we vinden dat kinderen alles spelenderwijs moeten leren. Ze leren door veel plezier in iets te hebben en door het vaak te doen. Doordat de groepen redelijk groot zijn, leren de kinderen tegelijkertijd zelfstandig te werken, maar ook elkaar te helpen. Onze ervaring is dat kinderen het leuk vinden elkaar te helpen. En als het dan niet lukt is er nog altijd de trainer om te helpen.

Bij jongensgym wordt wat meer de nadruk gelegd op het acrobatisch element, zoals de rekstok en de ringen.

Kledingadvies

De meeste kinderen sporten op blote voeten. Balletschoentjes zou ook kunnen. Verder mag een turnpakje, maar een korte broek/legging met T-shirt is ook prima. Liefst wel vrij nauwsluitend omdat dat veiliger is i.v.m. vangen bij bepaalde onderdelen.

Gym lesrooster